Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στις 10 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στις 10 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ακροαματική διαδικασία. Ενταση σημειώθηκε στην αίθουσα, όταν η πρόεδρος της Εδρας ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει δυνατότητα να ανακοινώσει την απόφασή του εντός του Ιουνίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω διαμαρτυριών για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τον μεσίτη και τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για θανατηφόρα σωματική βλάβη, θα ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου.

Σήμερα, Τρίτη, ολοκληρώθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η αγόρευση του τελευταίου εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, ρίχνοντας την αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας, την οποία παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι του 33χρονου ακτιβιστή, καθώς και δεκάδες πολίτες.

Αντιδράσεις σημειώθηκαν όταν η πρόεδρος της Εδρας ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει δυνατότητα να ανακοινώσει την απόφασή του εντός του Ιουνίου, δίνοντας δικάσιμο για τις 10 Ιουλίου.

Αμεσα αντέδρασε η μητέρα του θύματος, η οποία, απευθυνόμενη προς την Εδρα, ανέφερε: «Μας κοροϊδεύετε; Δεν αντέχουμε άλλο». Η ένταση κορυφώθηκε όταν άτομα από το κοινό φώναξαν συνθήματα, ενώ οι αστυνομικοί έλαβαν μέτρα για την ασφαλή αποχώρηση των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο επιχειρηματίες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας, για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εδρας του ΜΟΕ έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι, επικαλούμενος ανάμεσα σε άλλα και το βιντεοληπτικό υλικό όπου οι δύο επιχειρηματίες φαίνονται να χτυπούν τον Κωστόπουλο, λίγο πριν ξεψυχήσει στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT