Meteo: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς

Meteo: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Ψαχνά, Λευκοχώρι Φθιώτιδας και Σπάρτη, καθώς και σε Θήβα, Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, Τανάγρα, Μυστρά και Αγίους Θεοδώρους. Σαραντάρια και στην Αττική

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τρίτη στη χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με το Meteo, συνολικά 15 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Ειδικότερα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Ψαχνά Ευβοίας, Λευκοχώρι Φθιώτιδας και Σπάρτη (41,2 βαθμοί Κελσίου), ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο υδράργυρος σε Θήβα – Νέα Οδό, Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, Τανάγρα, Μυστρά Λακωνίας και Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. 

Meteo: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς-1

Στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Παλλήνη (40,1 βαθμοί Κελσίου), Φυλή και Ανω Λιόσια (40,1 βαθμοί Κελσίου), Σπάτα (39,9 βαθμοί Κελσίου), Βλυχάδα (39,6 βαθμοί Κελσίου) και Κορυδαλλός (39,6 βαθμοί Κελσίου). Στα νότια παραθαλάσσια τμήματα του Λεκανοπεδίου (Φάληρο, Αλιμος, Αγιος Κοσμάς, Σούνιο) οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν ξεπέρασαν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo – Εθνικού Αστεροσκοπείου, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34,7 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί πως 146 από τους 509 ενεργούς σταθμούς, την παρούσα χρονική στιγμή, κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT