Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού, 61 πλαστικές δεξαμενές με 82.900 λίτρα υγρού άγνωστης σύστασης, 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης, καθώς και τρία αλκοολόμετρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παράνομο αποστακτήριο, για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εντόπισαν αστυνομικοί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός σπιτιού, στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Σύμωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκαν συνολικά 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού, 61 πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν 82.900 λίτρα υγρού άγνωστης σύστασης, πλαστικά κυτία με ποτάσα, 80 κιλά λευκής ζάχαρης, 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης, ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης, πλήθος τεμαχίων εμφιάλωσης αποθήκευσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών, καθώς και τρία αλκοολόμετρα.

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση. Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Δείτε εικόνες

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις-1
Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις-2
Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις-3

Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT