Στο Τάε Κβον Ντο πάρκινγκ για τα πούλμαν της Ακρόπολης

Στο Τάε Κβον Ντο πάρκινγκ για τα πούλμαν της Ακρόπολης

Τη μίσθωση του χώρου για πέντε μήνες από τον Δήμο Αθηναίων προτείνει ο Χάρης Δούκας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μίσθωση του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης του Τάε Κβον Ντο του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου από τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία τους επόμενους πέντε μήνες, αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για τρεις ακόμη χώρους στο κέντρο της πόλης, για στάση και στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι ο δήμος, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεργάζεται με την Τροχαία προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τη λειτουργία της πόλης την τουριστική περίοδο, οπότε η Αθήνα δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών που πρέπει να μετακινηθούν και στους δρόμους του κέντρου γίνεται το αδιαχώρητο.

Στο Τάε Κβον Ντο πάρκινγκ για τα πούλμαν της Ακρόπολης-1Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί στην πόλη η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, ο Δήμος Αθηναίων απηύθυνε προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αίτημα για την παραχώρηση έκτασης ιδιοκτησίας της, στον περιβάλλοντα χώρο του Τάε Κβον Ντο στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου. Στο τέλος Μαΐου η ΕΤΑΔ Α.Ε. ενέκρινε (απόφαση 6882/29-05-2024) την παραχώρηση χρήσης του υπαίθριου χώρου, ο οποίος βρίσκεται εντός του πάρκινγκ αεροπορίας.

Ως οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση απλής χρήσης του χώρου ορίζεται το ποσόν των 2.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 2.480 ευρώ τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στον χώρο θα είναι προσωρινή, δηλαδή μεταξύ των ωρών 09.00 και 14.00. Ο Δήμος Αθηναίων θα βαρύνεται με τη δαπάνη καθαρισμού του παραχωρούμενου χώρου και την άμεση αποκομιδή και απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Στον χώρο αναμένεται να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία μετά την αποβίβαση και πριν από την επιβίβαση των τουριστών στην Αθήνα. Στελέχη του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν στην «Κ» ότι «η τοποθεσία αυτή προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μέσω της λεωφόρου Συγγρού, ενώ το μέγεθος του χώρου δύναται να φιλοξενήσει ικανό αριθμό τουριστικών λεωφορείων. Η παραχώρηση της έκτασης θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στην αποσυμφόρηση των θέσεων στάθμευσης και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών ρευμάτων δημιουργώντας, με τον τρόπο της, υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας».

Η ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων προκύπτει εμφατικά κάθε καλοκαίρι, καθώς η πόλη γεμίζει τουρίστες. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του τουρισμού, καθημερινά τους θερινούς μήνες κυκλοφορούν περίπου 250-300 τουριστικά λεωφορεία. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο όσο η κρουαζιέρα στον Πειραιά αναπτύσσεται ραγδαία – διότι οι επιβάτες της κρουαζιέρας μεταφέρονται με λεωφορεία από τον Πειραιά σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT