Αμοργός – Εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα: Το στίγμα των κινητών και η μαρτυρία που εξετάζεται

Αμοργός – Εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα: Το στίγμα των κινητών και η μαρτυρία που εξετάζεται

Τη μαρτυρία ενός προσώπου που φέρεται να είδε τον 59χρονο τουρίστα στο μονοπάτι που ακολούθησε στην Αμοργό εξετάζουν οι Αρχές, ενώ τα κινητά του τηλέφωνα φαίνεται πως έχουν δώσει στίγμα σε «σε μια ευρύτερη περιοχή»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα ο οποίος αγνοείται στην Αμοργό από χθες, Τρίτη. Στην περιοχή επιχειρούν ήδη αστυνομικοί από το Α.Τ. του νησιού μαζί με πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες. Στο νησί καταφθάνει κλιμάκιο αστυνομικών από τη Νάξο και τη Σύρο, μαζί με ακόμη ένα κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Σύρο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 59χρονος φέρεται να ξεκίνησε μόνος του πεζοπορία περίπου στις 7 το πρωί χθες, Τρίτη σε ένα μονοπάτι που ξεκινάει από την Αιγιάλη και καταλήγει στα Κατάπολα, έπειτα από μια διαδρομή διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών. Την εξαφάνιση του 59χρονου φέρεται να δήλωσε ένας φίλος του, χθες το μεσημέρι, αφότου προσπάθησε αποτυχημένα να τον εντοπίσει τηλεφωνικά.

Πηγές από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσων επιβεβαίωσαν στην «Κ» ότι ο αγνοούμενος τουρίστας είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα. Οπως ενημέρωσαν οι ίδιες πηγές, έπειτα από αίτημα που πραγματοποιήθηκε προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση του σήματος των κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος, «οι κεραίες μάς έχουν δώσει κάποια σημεία, τα οποία και εξετάζουμε». Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, αυτά τα σημεία όπου έχει εντοπιστεί στίγμα, αφορούν «μια ευρύτερη περιοχή».

Αναφορικά με τη διαδρομή που ακολούθησε χθες το πρωί ο 59χρονος, οι ίδιες πηγές σχολίασαν ότι «πρόκειται για ένα μονοπάτι που είναι χαραγμένο και δεν είναι δύσβατο, το ακολουθούν οι πεζοπόροι». Το ζητούμενο όμως, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είναι ότι «ακόμη δεν γνωρίζουμε αν ο 59χρονος έφυγε από το χαραγμένο μονοπάτι κι ακολούθησε κάποιο παρακλάδι του».

Η τελευταία επικοινωνία που φέρεται να είχε ο 59χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν νωρίς χθες το πρωί. Πλέον, όμως, οι Αρχές εξετάζουν μια νέα μαρτυρία, βάσει της οποίας όπως ενημέρωσαν την «Κ» οι ίδιες πηγές, «ο 59χρονος φέρεται να συναντήθηκε στο μονοπάτι με κάποιο πρόσωπο αφότου είχε ξεκινήσει την πεζοπορία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT