Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστείες

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστείες

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τον Μάιο σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, μέλη συμμορίας –κατά περίπτωση– για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγιζαν περίπτερο στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους.

Επειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι ως δράστες των παραπάνω ληστειών και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, ο 16χρονος στη θέα τον αστυνομικών απέρριψε χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιτιθέμενος στον αστυνομικό.

Επειτα από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα πιστόλια, κουκούλες τύπου full face και ρουχισμός ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον μαχαίρι τύπου πεταλούδα, αναδιπλούμενος σουγιάς και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τον Μάιο σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT