Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά

Καλύτερη η εικόνα από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. «Εχουμε περιορίσει την πυρκαγιά σε ένα σημείο και πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Παναγιώτης Νιάφας

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε εργοστάσιο επί της οδού Αιγιδών, στην Κάτω Κηφισιά.

Μιλώντας πριν από λίγη ώρα, από το σημείο των επιχειρήσεων, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Παναγιώτης Νιάφας, έκανε λόγο για «πάρα πολύ καλή εικόνα». Οπως είπε, «έχουμε περιορίσει την πυρκαγιά σε ένα σημείο και πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν τραυματίες, ο κ. Νιάφας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν», τονίζοντας πως γρήγορα εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα στην επιχείρηση, ενώ απομακρύνθηκαν και όσοι βρίσκονταν πέριξ του χώρου.

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-1

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στις 15:34 δεχθήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικιακών σκευών. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, όπως επίσης και από τον δήμο και την περιφέρεια».

«Επίγειες δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα την πυρκαγιά, προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να μην υπάρξει επέκταση σε όμορες επιχειρήσεις. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-2

Εκρήξεις και πυκνός καπνός – Μήνυμα 112

Νωρίτερα, στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανοξείδωτων μαγειρικών σκευών, καθώς και σε προϊόντα συσκευασίας τροφίμων, σημειώθηκαν, εκτός από την πυρκαγιά, αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να υψωθεί στην ατμόσφαιρα πυκνός, μαύρος καπνός. Από την πολιτική προστασία εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα διεξάγεται πλέον κανονικά.

Νωρίτερα, η κυκλοφορία διακόπηκε εκτός από τον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού και στις οδούς Αιγιδών και Σενέκα.

 

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-3
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-4

«Ρίψεις πυρασφάλειας»

Μιλώντας νωρίτερα στην «Κ», ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάνης, επιβεβαίωσε πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και ελικόπτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελικόπτερο διενήργησε «ρίψεις πυρασφάλειας», όπως αποκαλούνται, οι οποίες πραγματοποιούνται στον αστικό ιστό, πάνω από συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να εμποδίζεται τυχόν επέκταση του μετώπου.

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-5
INTIME News

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, δήλωσε στην «Κ» πως το εργοστάσιο έχει καεί ολοσχερώς. Πρόσθεσε δε πως νωρίτερα, σε επικοινωνία μαζί του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από κάποια μπαταρία.

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-6
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-7

Εικόνες από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης

Πηγή: INTIME News

Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-8
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-9
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-10
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-11
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-12
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-13
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-14
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-15
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-16
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-17
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-18
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-19
Εκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά-20
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT