Πειραιάς: Κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε κοκαΐνη 1 εκατ. ευρώ

Πειραιάς: Κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε κοκαΐνη 1 εκατ. ευρώ

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 21 κιλά κοκαΐνης, από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν σε κοντέινερ που είχε δηλωθεί ότι περιείχε μπανάνες, τεράστια ποσότητα κοκαΐνης στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα».

Συγκεκριμένα, μέσω του ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο, δεσμεύτηκε από το 3ο Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά. 

Πειραιάς: Κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε κοκαΐνη 1 εκατ. ευρώ-1
Φωτ.: ΑΑΔΕ

Ο έλεγχος x-ray εντόπισε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στη συνέχεια, οι ελεγκτές μαζί με σκύλο άνοιξαν το κοντέινερ και εντόπισαν 21 συσκευασίες κοκαΐνης, μεικτού βάρους 21 κιλών. Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πλέον, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, ενώ, ταυτόχρονα, εξετάζεται και αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.

Πειραιάς: Κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε κοκαΐνη 1 εκατ. ευρώ-2
Φωτ.: ΑΑΔΕ

Να σημειωθεί ότι, μόνο την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα», το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από τρεις τόνους κοκαΐνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT