Meteo: Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος σε Φθιώτιδα και Σπάρτη

Meteo: Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος σε Φθιώτιδα και Σπάρτη

Η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας. 51 περιοχές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο υδράργυρος την Τετάρτη, καθώς σε αρκετές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 51 περιοχές, ενώ η μέση μέγιστη τιμή στη χώρα ήταν ίση με 36,1 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, σε 228 από τους 509 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

«Εβρασαν» Φθιώτιδα και Σπάρτη – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 43,2 βαθμούς Κελσίου. Στα ίδια σχεδόν επίπεδα κινήθηκε η θερμοκρασία στη Σπάρτη (43,1 βαθμοί Κελσίου).

Meteo: Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος σε Φθιώτιδα και Σπάρτη-1

Παράλληλα, ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Θήβα – Νέα Οδό, Κωπαΐδα, Ψαχνά Ευβοίας, Λιβαδειά, Βατερή Ευβοίας και Μυστρά Λακωνίας.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT