Λιβαδειά: Φωτιά εντός του αστικού ιστού – Κοντά σε δεξαμενές προπανίου

Λιβαδειά: Φωτιά εντός του αστικού ιστού – Κοντά σε δεξαμενές προπανίου

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Εχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι η εικόνα από τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λιβαδειά.

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ωστόσο, επεκτάθηκε σε δέντρα εντός του αστικού ιστού. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ’ όλη τη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά επεκτάθηκε πλησίον της οδού Ρούμελης, πολύ κοντά σε σπίτια, τα οποία δεν απειλήθηκαν, αλλά και σε δημόσιες εγκαταστάσεις, όπως το 2ο Λύκειο και το νοσοκομείο της πόλης, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από δεξαμενές προπανίου.

Λιβαδειά: Φωτιά εντός του αστικού ιστού – Κοντά σε δεξαμενές προπανίου-1
Φωτ. Viotiaplus

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα.

Παράλληλα, εχουν αναπτυχθεί χωματουργικά μηχανήματα, αλλά και βυτιοφόρα από τον Δήμο Λιβαδειάς και την Περιφέρεια Στερεάς.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεβαδέων ανέφερε νωρίτερα πως «παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Βλασίου, πίσω από το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς, να συντονίζονται με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάσβεσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Viotiaplus

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT