Πανελλήνιες 2024: Αντιμέτωποι με δύσκολα θέματα, χωρίς κλιματισμό

Πανελλήνιες 2024: Αντιμέτωποι με δύσκολα θέματα, χωρίς κλιματισμό

Το διαγώνισμα της Ιστορίας ήταν το πιο απαιτητικό των τελευταίων ετών, τονίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Την ανυπαρξία κλιματισμού σε πολλές σχολικές αίθουσες και αμφιθέατρα βίωσαν χθες στο πετσί τους μαθητές, φοιτητές και καθηγητές σχολείων και πανεπιστημίων. Μάλιστα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκλήθησαν να επιδείξουν μεγάλη αντοχή στην αφόρητη ζέστη, την ίδια στιγμή που έπρεπε να εστιάσουν στα θέματα του τελευταίου εξεταζόμενου μαθήματος. Ευτυχώς που οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τελείωσαν χθες. Δεν ήταν λίγοι οι επιτηρητές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες χθες στα σχολεία. «Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες για όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου, κάτι που δεν έγινε. Ομως αγνοήθηκε και το αίτημα έστω η χθεσινή εξέταση να ξεκινήσει νωρίτερα, για ευνόητους λόγους», ανέφερε στην «Κ» καθηγητής σε λύκειο της Αττικής.

Πάντως, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) επεφύλαξε για το τέλος τα δυσκολότερα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών εξετάστηκαν στην Ιστορία. Σχολιάζοντας τα θέματα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) ανέφερε ότι «ήταν απαιτητικά, για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, εξέταζαν μεγάλο εύρος της ύλης και αναμένεται να δυσκόλεψαν ακόμη και τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Γενικά, το φετινό διαγώνισμα της Ιστορίας ήταν το πιο απαιτητικό των τελευταίων ετών, απαιτούσε μακροσκελείς απαντήσεις και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις».

Οι υποψήφιοι των θετικών επιστημών και των επιστημών υγείας εξετάστηκαν στη Φυσική, για τα θέματα της οποίας η ΟΕΦΕ σημείωσε ότι «ήταν πολλά και δύσκολα θέματα, γεμάτα ανούσιες και αχρείαστες παγίδες – τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Ο χρόνος επίλυσής τους ξεπερνά κατά πολύ τις τρεις ώρες κάτι που γίνεται εύκολα και γρήγορα αντιληπτό. Επίσης, δεν υπήρχε διαβάθμιση θεμάτων, με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι μαθητές με μεσαίες βαθμολογίες. Τέλος, ο βαθμός δυσκολίας τους δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό ωρών διδασκαλίας της φυσικής στο λύκειο, ενώ η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δεν έλαβε υπόψη τις καιρικές συνθήκες για να κινηθούν ανάλογα». Τέλος, στην Οικονομία, όπου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού οικονομίας και πληροφορικής, η ΟΕΦΕ σχολίασε ότι «το διαγώνισμα, είναι πολύ καλά δομημένο, με εξέταση σχεδόν του συνόλου της ύλης. Υπήρξε σαφής διατύπωση και εξέταση βασικής μεθοδολογίας και θεωρίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT