Αμοργός: Δεύτερη ημέρα αναζήτησης για τον Αμερικανό τουρίστα – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Αμοργός: Δεύτερη ημέρα αναζήτησης για τον Αμερικανό τουρίστα – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Τι ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού για την επιχείρηση έρευνας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη ημέρα εξακολουθεί να αγνοείται ο 59χρονος Αμερικανός που πήγε μόνος για πεζοπορία το πρωί της Τρίτης

«Σε λίγο θα κλείσουμε τα δύο εικοσιτετράωρα», είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, αποκαλύπτοντας ότι οι Αρχές εστιάζουν, από το μεσημέρι της Τετάρτης, «σε μια περιοχή αρκετά μεγάλη που καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος φέρεται να ξεκίνησε μόνος του πεζοπορία περίπου στις 7 το πρωί χθες, Τρίτη, σε ένα μονοπάτι που ξεκινάει από την Αιγιάλη και καταλήγει στα Κατάπολα, έπειτα από μια διαδρομή διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών. Την εξαφάνιση του 59χρονου φέρεται να δήλωσε ένας φίλος του, χθες το μεσημέρι, αφότου προσπάθησε αποτυχημένα να τον εντοπίσει τηλεφωνικά.

Οπως ανέφερε ο κ. Καραΐσκος, η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, εκτιμώντας πάντως πως ο 59χρονος άλλαξε διαδρομή και επέλεξε μια άλλη διαδρομή, πιθανότατα πιο δύσβατη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμερικανός τουρίστας γνώριζε το νησί καθώς είχε ξαναέρθει, ενώ είχε μαζί του κινητό, με τις Αρχές να αναζητούν τα ίχνη από το στίγμα που τους δίνει η κεραία.

«Στις έρευνες συμμετέχει η Αστυνομία. Εχει έρθει κλιμάκιο και από τη Νάξο. Είναι οι αξιωματικοί από την Αστυνομική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, η Πρεσβευτική, το Λιμενικό εθελοντές, η Εθελοντική Διασωστική ομάδα της Αμοργού και ομάδα από την Πάρο», πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος. Επιπλέον, όπως είπε, έρευνες διεξάγονται και με drone εστιάζοντας στο βόρειο κομμάτι του νησιού, προς τη θάλασσα.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT