Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ

Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ

Η συνεκπαίδευση «αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η διμερής συνεκπαίδευση των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία λάμβανε χώρα από τις 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στη συνεκπαίδευση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ.

Από αμερικανικής πλευράς, συμμετείχε προσωπικό και μέσα Κινητής Εκπαιδευτικής Ομάδας του 160 Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού Ειδικών Επιχειρήσεων (160 Special Operations Aviation Regiment – SOAR), των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

«Η δραστηριότητα αφορούσε σε αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής αεροπορικών ειδικών επιχειρήσεων και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ΜΑΕΕ, ενόψει της επικείμενης επιχειρησιακής της αξιολόγησης από τη Συμμαχική Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ASOFCOM) του ΝΑΤΟ, εντός Ιουνίου 2024», προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Παράλληλα, «η συνεκπαίδευση λειτούργησε προπαρασκευαστικά, όσον αφορά τις ενέργειες ένταξης στη ΜΑΕΕ των νέων ελικοπτέρων UH-60M, των οποίων η παραλαβή επίκειται. H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο».

Δείτε εικόνες

Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-1
Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-2
Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-3
Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-4
Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-5
Ενοπλες Δυνάμεις: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ-6

Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT