Αμοργός: Βίντεο με τον εξαφανισμένο Αμερικανό τουρίστα – Συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Αμοργός: Βίντεο με τον εξαφανισμένο Αμερικανό τουρίστα – Συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Λιμενικού που μίλησαν στην «Κ», το σωστικό κλιμάκιο που είχε ταξιδέψει από την Πάρο στην Αμοργό για να βοηθήσει στις έρευνες έχει ήδη αποχωρήσει από το νησί

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστη παραμένει η τύχη του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης στο νησί της Αμοργού, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από κάμερα που κατέγραψε τον 59χρονο πριν εξαφανιστεί. 

Στο βίντεο, ο τουρίστας καταγράφεται να τοποθετεί αποσκευές σε αυτοκίνητο.

 

Αποχώρησε κλιμάκιο του Λιμενικού

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Λιμενικού που μίλησαν στην «Κ», το σωστικό κλιμάκιο που είχε ταξιδέψει από την Πάρο στην Αμοργό για να βοηθήσει στις έρευνες έχει ήδη αποχωρήσει από το νησί, όπως και ένα ελικόπτερο και ορισμένα από τα σκάφη που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Λιμενικό ολοκλήρωσε τη «σάρωση» των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης του και πλέον τηρεί στάση αναμονής, αφού το μεγαλύτερο, γεωγραφικά, κομμάτι των ερευνών εντοπίζεται στην ενδοχώρα, που αποτελεί ευθύνη της αστυνομίας. 

Το χρονικό

Κατά πληροφορίες, ο Αμερικανός είχε ξεκινήσει πεζοπορία στις 7 το πρωί της Τρίτης, σε ένα μονοπάτι που συνδέει την Αιγιάλη με τα Κατάπολα, το οποίο μπορεί κανείς να διασχίσει σε περίπου τέσσερις ώρες. 

Ο τουρίστας είχε, επιβεβαιωμένα, μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, και ενώ δεν έδινε σημεία ζωής, φίλος του φέρεται να ενημέρωσε τις αρχές. 

Οι αστυνομικές αρχές υπέβαλαν αίτημα προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση του στίγματος των κινητών τηλεφώνων του 59χρονου. «Οι κεραίες μάς έχουν δώσει κάποια σημεία, τα οποία και εξετάζουμε» δήλωναν χθες στην «Κ» πηγές από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσων. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, αυτά τα σημεία όπου έχει εντοπιστεί στίγμα, αφορούν «μια ευρύτερη περιοχή».

Γνώστες του ανάγλυφου της περιοχής μεταφέρουν πως το μονοπάτι είναι «χαραγμένο και βατό», και αποτελεί συχνή επιλογή πεζοπόρων. 

Η τελευταία επικοινωνία που φέρεται να είχε ο 59χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν νωρίς το πρωί της Τρίτης αλλά, χθες, πηγές μετέφεραν στην «Κ» ότι οι Αρχές εξετάζουν μια νέα μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο 59χρονος φέρεται να συναντήθηκε σε κάποιο σημείο του μονοπατιού με άλλο πρόσωπο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT