Υπουργείο Υγείας: Ερχεται ψηφιακή εφαρμογή για ζητήματα ψυχικής υγείας

Υπουργείο Υγείας: Ερχεται ψηφιακή εφαρμογή για ζητήματα ψυχικής υγείας

Οι χρήστες θα καθοδηγούνται ώστε να βρίσκουν τον κατάλληλο ειδικό για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, όπως σε περιπτώσεις φόβου, άγχους, πανικού, απελπισίας ή κατάθλιψης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφιακή εφαρμογή για την πρόληψη της επιδείνωσης περιστατικών ψυχικής υγείας, η οποία θα ενσωματώνει και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής (mental health app), ο χρήστης θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις και σχόλια, προκειμένου να καθοδηγηθεί ώστε να βρει τον κατάλληλο ειδικό για την κατάσταση που αντιμετωπίζει, όπως σε περιπτώσεις φόβου, άγχους, πανικού, απελπισίας ή κατάθλιψης.

«Είναι κεντρική στρατηγική του υπουργείου Υγείας η πρόληψη της επιδείνωσης των περιστατικών ψυχικής υγείας, το να διαγιγνώσκονται δηλαδή εγκαίρως τα περιστατικά που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας», είπε ο κ. Βαρτζόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας, σήμερα».

Υπουργείο Υγείας: Ερχεται ψηφιακή εφαρμογή για ζητήματα ψυχικής υγείας-1
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξήγησε δε ότι όταν στοιχεία, όπως το ιστορικό νοσηλειών και συνταγογράφησης, είναι προσβάσιμα από ειδικούς και δομές ψυχικές υγείας, μέσω ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, τότε μπορεί να παρασχεθεί άμεσα η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και να αποφευχθεί η επιδείνωση της όποιας ψυχικής διαταραχής.

«Νομοθετούμε εντός των επόμενων εβδομάδων ένα πληροφοριακό σύστημα, που θα αποτελέσει εργαλείο για τη συνεχή επιδημιολογική παρατήρηση […] ώστε να μπορεί όποιος εξετάζει ασθενή σε δομή ΕΣΥ να βλέπει πόσο καιρό παίρνει αγωγή, τι είδους αγωγή, πόσες φορές έχει νοσηλευτεί, τη λειτουργικότητά του», σημείωσε ο υφυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT