Καύσωνας: Στους 44 °C ο υδράργυρος την Πέμπτη, ξεπέρασε τους 42 °C στην Αττική

Καύσωνας: Στους 44 °C ο υδράργυρος την Πέμπτη, ξεπέρασε τους 42 °C στην Αττική

Η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στις Βουκολιές Χανίων (44,5 βαθμοί Κελσίου). Στο Λεκανοπέδιο, ο υδράργυρος έφτασε τους 42,7 βαθμούς στη Φυλή / Ανω Λιόσια. Οι οκτώ περιοχές που βρέθηκαν «στο κόκκινο»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και την Πέμπτη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας τους 43 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν στην Αττική, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο, καταγράφηκε στη Φυλή / Ανω Λιόσια (42,7 βαθμοί).

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στις Βουκολιές Χανίων και ήταν ίση με 44,5 βαθμούς Κελσίου. Eπεται το Κρανίδι Αργολίδας, όπου καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία 43,9 βαθμών.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη ήταν ίση με 36,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ 136 από τους 499 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών και 243 κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καύσωνας: Στους 44 °C ο υδράργυρος την Πέμπτη, ξεπέρασε τους 42 °C στην Αττική-1

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT