Μαγνησία: «Πόσιμο το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο»

Μαγνησία: «Πόσιμο το νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο»

Η ΔΕΥΑΡΦ συμβουλεύει τους κατοίκους των δύο χωριών «να αφήσουν να τρέξει άφθονο νερό από τις βρύσες, ώστε να ξεπλυθεί και το εσωτερικό δίκτυο των οικιών»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι το νερό στις κοινότητες Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος, στη Μαγνησία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Ρήγα Φεραίου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΡΦ σημειώνει πως ολοκληρώθηκαν όλες οι αναλύσεις νερού από τον ΕΟΔΥ στις γεωτρήσεις, στη δεξαμενή και στα δίκτυα ύδρευσης των δύο οικισμών. «Εχοντας γίνει όλες οι απαραίτητες υποδεικνυόμενες ενέργειες, το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση», αναφέρει.

Συμπληρώνει δε πως «σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι κάτοικοι πρέπει να αφήσουν να τρέξει άφθονο νερό από τις βρύσες, πριν τη χρήση, ώστε να ξεπλυθεί και το εσωτερικό δίκτυο των οικιών. Ο έλεγχος θα είναι συνεχής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στις εν λόγω περιοχές, εκδηλώθηκε πρόσφατα συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, λόγω σαλμονέλας, που συνδέθηκε με την κατανάλωση μολυσμένου νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Εως την Τετάρτη 5 Ιουνίου είχαν καταγραφεί 121 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους των δύο χωριών. Για την υπόθεση έχει υπάρξει και παρέμβαση από την εισαγγελία Βόλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT