Σπείρα με υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης – Πέντε συλλήψεις

Σπείρα με υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης – Πέντε συλλήψεις

Bρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 45 κιλά και 730 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης. «Εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν τουλάχιστον σε 1.000.000 ευρώ», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό τη διακίνηση, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Αττική.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, συνελήφθησαν 5 άτομα, ηλικίας 27, 39, 43, 58 και 70 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, πλαστογραφία και στέρηση νόμιμων εγγράφων για τη παραμονή τους στη χώρα.

Σπείρα με ιεραρχική δομή – Ο ρόλος κάθε μέλους

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική σπείρα διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, ο 39χρονος, καθώς και το άτομο που αναζητείται, αναλάμβαναν τη χρηματοδότηση και εγκατάσταση της καλλιέργειας, την ανεύρεση εργατικού δυναμικού για την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης και τον συντονισμό της διακίνησης των παραγόμενων ποσοτήτων.

Σπείρα με υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης – Πέντε συλλήψεις-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, ο 27χρονος ήταν επιφορτισμένος με την εποπτεία και τον έλεγχο των καλλιεργειών, ενώ ο 70χρονος ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και την αποθήκευση των παραγόμενων ποσοτήτων.

Ο 58χρονος συλληφθείς ήταν αρμόδιος για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την εποπτεία της καλλιέργειας και τον τεχνικό έλεγχο της φυτείας, καθώς και για τη συγκομιδή, φύλαξη και αποθήκευση των ναρκωτικών, ενώ ο 43χρονος είχε αναλάβει τον έλεγχο και τη φροντίδα της καλλιέργειας.

Σπείρα με υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης – Πέντε συλλήψεις-2
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

«Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης, τη δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια σε Μαλακάσα, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Καπανδρίτι, όπου είχαν εγκαταστήσει τα μέλη του κυκλώματος το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο, διά της υδροπονικής μεθόδου, καθώς και στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 45 κιλά και 730 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 1.575 δενδρύλλια, 8 κιλά και 300 γραμμ. κλώνων κάνναβης, 0,8 γραμμ. κοκαΐνης, πιστόλι και γεμιστήρας με 7 φυσίγγια, το ποσό των 52.720 ευρώ και των 3.100 λεκ Αλβανίας, 8 αυτοκίνητα, 2 μοτοσικλέτες, 11 κινητά τηλέφωνα, 5 ζυγαριές ακριβείας, κάμερα ασφαλείας, πλαστό δελτίο ταυτότητας και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου.

Σπείρα με υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης – Πέντε συλλήψεις-3
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για κλοπές και ληστείες, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT