Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα

Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε Ελευθεροχώρι Πέλλας, Χέρσο Κιλκίς και Αγιο Θωμά Λάρισας. Ολα τα μέτωπα

5' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με αρκετές πυρκαγιές βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρώντας, μεταξύ άλλων, στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, στο Χέρσο Κιλκίς, στο Καινούργιο Αγρινίου, στον Αγιο Θωμά Λάρισας και στο Ακόντιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, συνολικά 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 37 ελέγχθηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Λάρισα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιος Θωμάς Λάρισας, για την οποία κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον αστικό ιστό και γι’ αυτό τον λόγο εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή.

Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα-1
Φωτ. Larissanet.gr

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

«Δασική πυρκαγιά στον Αγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας», αναφερόταν στο μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκη, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από πρανές της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων, ενώ στο σημείο υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα-2
Φωτ. Larissanet.gr

Στη συνέχεια, επεκτάθηκε προς τη συνοικία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος, είπε στην «Κ» ότι η φωτιά ξέσπασε κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας), το οποίο γειτνιάζει με τις εργατικές κατοικίες του Αγ. Θωμά.

Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα-3
Φωτ. Larissanet.gr

Η Δημοτική Αρχή κινητοποίησε 4 αστικά ΚΤΕΛ, προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι φοιτητές και το προσωπικό. Σημειώνεται πως από τη φωτιά, πυκνοί καπνοί σκέπασαν μεγαλη έκταση της πόλης της Λάρισας.

Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα – Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα-4
Φωτ. Larissanet.gr

Πέλλα

Στην Πέλλα, η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέλλας, Ευστάθιο Φουντουκίδη, ενώ αρχικά φαινόταν ότι η φωτιά ελέγχεται, ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και πλέον πνέει προς την πλευρά του Ελευθεροχωρίου. Αυτή τη στιγμή καίει μέσα σε χαράδρα, σχετικά κοντά στον οικισμό, ο οποίος αποτελείται κατά βάση από εξοχικές κατοικίες.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οπως ανέφερε ο κ. Φουντουκίδης, έχει ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση που απαιτηθεί επιχείρηση εκκένωσης. Πρόσθεσε δε πως τα αεροπλάνα που επιχειρούσαν νωρίτερα, μετέβησαν στο μέτωπο του Κιλκίς και πλέον στην περιοχή αναμένονται εναέρια μέσα από την Αγχίαλο.

Κιλκίς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Χέρσο του Κιλκίς.

Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις (34 πυροσβέστες με 16 οχήματα), για την αποτροπή αναζωπυρώσεων, ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, η φωτιά περιορίστηκε μέσα σε ρέμα, δίπλα σε σπίτια τα οποία είχαν εκκενωθεί, μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς διεύθυνση.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Αγρίνιο

Χαμηλή βλάστηση καίει η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο.

Επί τόπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, υδροφόρες της αυτοδιοίκησης συνδράμουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Λιβαδειά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακόντιο Λιβαδειάς, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ στις επιχειρήσεις συνεισφέρουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα με 37 πυροσβέστες, μια ομάδα δασοκομάντος, ένα ελικόπτερο και 9 αεροσκάφη. Τον συντονισμό τους πραγματοποιεί το Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Την ίδια στιγμή, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση καίει στην περιοχή του Λαγκαδά. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Μια τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών, όπου έσπευσαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT