Φοιτητικές εστίες χωρίς κλιματισμό

Προβλήματα εντοπίζονται στα τρία κτίρια της εστίας του ΕΚΠΑ, στη Φοιτητική Εστία Αθηνών και στις νέες εστίες του ΕΜΠ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Κλιματιστικά ανύπαρκτα ή κακοσυντηρημένα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να «ψήνονται» σε μια περίοδο που δίνουν εξετάσεις ενώ η θερμοκρασία έχει ανέβει σε θερινά επίπεδα. Αυτό καταγγέλλουν οι φοιτητές που μένουν σε φοιτητικές εστίες της Αθήνας, και βίωσαν τον πρόσφατο καύσωνα χωρίς κλιματισμό. Ετσι, ζητούν από το αρμόδιο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσουν για να λυθεί το πρόβλημα στις φοιτητικές εστίες, χωρίς πρόχειρες λύσεις αλλά με εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού.

Ειδικότερα, οι σύλλογοι οικοτρόφων στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου, στη Φοιτητική Εστία Αθηνών στην Πατησίων και του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αναφέρουν τα εξής:

• Στα τρία κτίρια της εστίας του ΕΚΠΑ, στα οποία στεγάζονται 1.060 φοιτητές, δεν έχει επισκευαστεί ο κλιματισμός.

• Η Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ), στην οποία στεγάζονται 247 φοιτητές, δεν διαθέτει καν σύστημα κλιματισμού. «Μάλιστα στη ΦΕΑ δεν μπορούμε να ανοίξουμε όλοι ταυτόχρονα όποια ατομικά μέσα ψύξης διαθέτουμε, γιατί το κτίριο είναι τόσο παλιό που υπάρχει γενικευμένος κίνδυνος μπλακ άουτ», λένε.

• Στις νέες εστίες του ΕΜΠ συνολικά 50 φοιτητές μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν κλιματισμό και άλλοι 80 φοιτητές σε δωμάτια στα οποία ο κλιματισμός υπολειτουργεί.

Οι φοιτητές, που μιλούν για υποχρηματοδότηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έχουν προγραμματίσει για την προσεχή Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας (στις 11 π.μ.), ζητώντας «να αποκατασταθούν τώρα έκτακτα όλες οι βλάβες στα συστήματα κλιματισμού, να εξασφαλιστούν φορητά κλιματιστικά για όλα τα δωμάτια και να εξασφαλιστούν κοινόχρηστοι κλιματιζόμενοι χώροι».

Βεβαίως ελλείψεις στον κλιματισμό υπάρχουν και σε πολλές πανεπιστημιακές αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT