Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ μετά τη σύλληψη γνωστού ποινικολόγου για ενδοοικογενειακή βία

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ μετά τη σύλληψη γνωστού ποινικολόγου για ενδοοικογενειακή βία

Ο αρμόδιος καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του ποινικολόγου.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του

Υπενθυμίζεται πως με τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία, που δίνουν τη δυνατότητα σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους δημοσίους λειτουργούς υποχρεωτικά να καταγγείλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν το κάνουν, συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος.

Ηδη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγήθηκε σε ανακριτή και θα απολογηθεί μετά τη νόμιμη προθεσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT