Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας για την οποία διώκεται ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραδέχθηκε τις πράξεις του. 

Οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον γνωστό δικηγόρο.

Νωρίς το μεσημέρι, ο Απόστολος Λύτρας ολοκλήρωσε την απολογία στην ανακρίτρια, αντιμετωπίζοντας κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού επέβαλαν περιοριστικούς όρους –μεταξύ αυτών να μην πλησιάζει το θύμα– και τον άφησαν ελεύθερο.

Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν είναι υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, συνηγόρησαν στο να αφεθεί ελεύθερος. Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγός του τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ενώ στο ακροατήριο, όταν έγινε η δίκη, η ίδια είχε ανακαλέσει.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τα αδιάσειστα ευρήματα της αναφοράς του γιατρού που τον κατήγγειλε, ο κατηγορούμενος δικηγόρος ομολόγησε και επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του επιρρίπτοντας ευθύνη στο θύμα με κάποια τηλεφωνικά μηνύματα τα οποία, κατά τις πληροφορίες αυτές, τον εξόργισαν.

Πάντως, η αναφορά του γιατρού που καθόρισε τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης κάνει λόγο για κατάγματα και βαριές κακώσεις σε πρόσωπο, κεφάλι και χέρια.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να θεραπευθεί ζητώντας συγγνώμη από τη σύζυγό του και τις κόρες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT