Υπόθεση Αποστόλου Λύτρα: Η κατάθεση του θύματος και το χρονικό

Υπόθεση Αποστόλου Λύτρα: Η κατάθεση του θύματος και το χρονικό

Η κατάθεση της συζύγου του δικηγόρου, αλλά και όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας. Η παλιότερη καταγγελία και η έρευνα που διέταξε ο Αρειος Πάγος για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα μετά την ομολογία

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία από την κατάθεση της συζύγου του δικηγόρου Αποστόλου Λύτρα, αλλά και όσα προηγήθηκαν μέχρι την καταγγελία για την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, έφερε στο φως η ΕΡΤ.

Η γυναίκα, επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ενημέρωσε την ιδιωτική κλινική και όταν έμεινε μόνη με τις νοσοκόμες και τον γιατρό αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να κληθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την ίδια, όλα ξεκίνησαν από μία λογομαχία και μία σκηνή ζηλοτυπίας σε εστιατόριο από πλευράς του συζύγου της ο οποίος, όπως είπε, της ζήτησε να αποχωρήσουν. Οταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος, σταμάτησε και τη χτύπησε στο πρόσωπο, όπως φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και πως ο δράστης της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο. 

Μιλώντας στους αστυνομικούς, η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε πως φώναξε για βοήθεια και, αιμόφυρτη, του ζητούσε να σταματήσει. Αφού επέστρεψαν σπίτι, επιχείρησε να χτυπήσει το «κουμπί πανικού» αλλά, όπως κατέθεσε, ο σύζυγός της πρόλαβε και ανέκτησε και το κουμπί πανικού, διατηρώντας στην κατοχή του και το κινητό της. 

Κατά την ίδια, τον παρακάλεσε να τη μεταφέρει σε ένα νοσοκομείο, δεσμευόμενη πως δεν θα αποκάλυπτε στους γιατρούς την αιτία των τραυμάτων της. Εκείνος φέρεται να τη συνόδευσε έως το νοσοκομείο και τότε το θύμα ζήτησε να δει γιατρό, ο οποίος δεν επέτρεψε στον δικηγόρο να εισέλθει μαζί τους στο ιατρείο. 

«Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Οτι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οπως πράγματι και έγινε», συμπλήρωσε η γυναίκα, προσθέτοντας πως τον περασμένο Οκτώβριο του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Αρειος Πάγος: Ερευνες για δικαστικές ευθύνες σχετικά με την απελευθέρωσή του

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ομολόγησε τις πράξεις του και πλέον είναι αντιμέτωπος με κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού επέβαλαν περιοριστικούς όρους –μεταξύ αυτών να μην πλησιάζει το θύμα– και τον άφησαν ελεύθερο. Αναλυτικά, οι όροι που επιβλήθηκαν είναι υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα αναφορικά με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο καθ’ ομολογίαν δράστης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον γνωστό δικηγόρο.

Η παλιότερη καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του συνηγόρησαν στο να αφεθεί ελεύθερος. Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγός του τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, αλλά στο ακροατήριο, όταν έγινε η δίκη, η ίδια είχε ανακαλέσει.

Οι δηλώσεις του δράστη: Ομολόγησα, θα ζητήσω βοήθεια

O Απόστολος Λύτρας δήλωσε μετανιωμένος, μπροστά στις κάμερες, και ανέφερε ότι «θα επιχειρήσει να θεραπευθεί» ζητώντας συγγνώμη από τη σύζυγό του και τις κόρες του.

«Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητάω συγγνώμη για αυτό το οποίο συνέβη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Οπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο με αυτό το περιστατικό που έγινε μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω το ότι έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια με πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου, και η πράξη η οποία έγινε είναι κάτι αδιανόητο τόσο για μένα όσο και για αυτή. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε γιατί συνέβη το περιστατικό. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς άνθρωπος δεν θα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι, και το ίδιο αιχμηρός θα είμαι με τον ίδιο μου τον εαυτό», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT