Σε εξέλιξη δύο φωτιές, σε Λέσβο και Εβρο – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη δύο φωτιές, σε Λέσβο και Εβρο – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Επικίνδυνες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες από σήμερα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 21 Ιουνίου για την εκδήλωση και την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φωτιές ξέσπασαν την τελευταία ώρα σε Λέσβο και Εβρο, εν μέσω προειδοποιήσεων για μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών έως και την Παρασκευή. 

Ειδικότερα, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Αρίσβης της Λέσβου.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 Α/Φ. 

Λίγο αργότερα, φωτιά εκδηλώθηκε και στο Μοναστηράκι Αλεξανδρούπολης. Στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου. 

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτία της σημαντικής αυτής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βορείων ανέμων (6-7 Μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με την εδραίωση θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες και αυξάνουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT