Πανελλήνιες 2024: Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες – Τέλη Ιουλίου οι βάσεις

Πανελλήνιες 2024: Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες – Τέλη Ιουλίου οι βάσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των φετινών βαθμολογιών των περίπου 90.000 υποψηφίων Λυκείου στα υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε. Η ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας.

Οπως ορίζει η πάγια διαδικασία, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόλις παραλάβουν όλα τα δέματα με τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων των υποψηφίων, θα τα παραδώσουν στους διευθυντές των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Εκείνοι μαζί με ένα μέλος του συλλόγου διδασκόντων,πρέπει να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία του Λυκείου με το οικείο βαθμολογικό κέντρο.

Στη συνέχεια οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους. 

Την ίδια ώρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν σε όσους υποψηφίους έχουν δηλώσει σχετικά μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Θα ακολουθήσει η συμπλήρωση και η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου έως τα μέσα Ιουλίου και η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το διάστημα 26/7 με 29/7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT