Μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη και Μαγνησία – Μπαράζ «112»
μάχη-με-τις-φλόγες-σε-αττική-αργολίδα-563087086
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη και Μαγνησία – Μπαράζ «112»

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
19:42

Νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία για το Κορωπί

1) Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαρκόπουλου

2) Στην περιοχή του Κορωπίου παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μόνο στα σημεία: α. Λ. Βάρης - Κορωπίου & Λ. Αγίας Μαρίνας, β. Λ. Βάρης - Κορωπίου και της οδού Ανδρου.

19:37

Σε εξέλιξη φωτιά στη Γαυριανή Μαγνησίας - Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Μόρια Λέσβου

 
19:24

Το χρονικό της πυρκαγιάς στη Βάρης – Κορωπίου

 
19:19

Σε καλύτερη κατάσταση η φωτιά στο Κίτσι Κορωπίου

Ο φακός κάνει τα δικά του παιχνίδια.

Φωτ: ΙΝΤΙΜΕ

18:54

Σε εξέλιξη βρίσκονται 16 πυρκαγιές

Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

18:38

Μυτιλήνη: Φωτιά καίει ελαιώνες στην περιοχή της Μόριας 

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που κατακαίει ελαιώνες στην περιοχή της Μόριας. Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ενώ αναμένεται η άφιξη και άλλων τριών αεροσκαφών.

Το απόγευμα, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έσπρωχναν τη φωτιά προς την περιοχή νότια της Μόριας και συγκεκριμένα σε ελαιώνες της θέσης Λάρσος, στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Γέρας. Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ή απειλή για κατοικημένες περιοχές. 

Η Λέσβος είναι σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά από την περασμένη Τρίτη. Ενώ πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και επικρατούν ξηρασία και ψηλές θερμοκρασίες.

18:31

62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

18:15

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μόρια

«Η πυρκαγιά συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε έναν ελαιώνα στη Μόρια», τόνισε στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μυτιλήνης, Ν. Καρασσάβας.

«Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί από τις 15:30 οπότε ξέσπασε η πυρκαγιά. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο πεδίο, ενώ από αέρος συνδράμουν 1 ελικόπτερο και 2 πετζετέλ».

18:09

Κικίλιας: Υπάρχει οπτικό υλικό από εμπρηστή στη Βάρης - Κορωπίου

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι υπάρχει οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται εμπρηστής που βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου. Οι ανακριτικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ελέγχουν το οπτικό υλικό, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά.

Το υλικό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα όταν οι ανακριτικές αρχές ολοκληρώσουν το σχετικό τους έργο.

 
17:59

Επτά πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη χώρα

 
17:42

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά της Μαγνησίας

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, καθώς επίσης υδροφόρες και μηχανήματα από την περιφέρεια και δήμο.

17:38

Κρανίδι: Οι συνθήκες βελτιώνονται, δεν κινδυνεύουν σπίτια

Μιλώντας στην «Κ» και στην Δήμητρα Τριανταφύλλου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είπε ότι «ο άνεμος έχει αρχίσει να πέφτει και η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι πιο αποτελεσματική». Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον 2 σπίτια.

17:35

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην περάσει η φωτιά στην κοινότητα της Δάρδιζας»

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην περάσει η φωτιά από τον κεντρικό δρόμο στην κοινότητα της Δάρδιζας», δήλωσε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης.

«Eχουμε ταυτόχρονα τέσσερα πύρινα μέτωπα, που ξεκίνησαν από το Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασαν στην Δάρδιζα», είπε, προσθέτοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με έξι εναέρια μέσα». Όμως, συμπλήρωσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ».

Όσον αφορά ζημιές από την φωτιά, είπε στην «Κ» ότι «μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε αυλές σπιτιών και αποθήκες».

17:30

Σε εξέλιξη φωτιά στη Μόρια Λέσβου 

 
17:28

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπίτια στη φωτιά της Βάρης - Κορωπίου

17:10

Κορωπί: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς, διάσπαρτες μικρές εστίες 

«Η φωτιά στο Κορωπί έχει περιοριστεί σε ένα βαθμό αλλά δεν έχει ελεγχθεί - δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ύφεση», δήλωσε στην «Κ» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Η φωτιά στο Κορωπί ήταν η πιο σημαντική και επικίνδυνη από όσες ξέσπασαν μέσα στην ημέρα. Πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Η φωτιά έχει περάσει από αυλές σπιτιών, αλλά αν δεν σβήσει δεν μπορεί να γίνει απολογισμός».

«Ελεγχόμενο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βάρης - Κορωπίου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

17:03

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε σειρά πυρκαγιών

  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

16:59

Κρανίδι: «Η φωτιά βγήκε στην θάλασσα»

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ο αέρας είναι εναντίον μας και είναι πολύ ισχυρός και αλλάζει διαρκώς διεύθυνση», δήλωσε στην «Κ» ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Ηλιόκαστρο Ερμιόνης και διένυσε μια πολύ μεγάλη απόσταση φτάνοντας στην παραθαλάσσια περιοχή της Δάρβιζας όπου υπάρχουν σπίτια. Απειλούνται οικίες και ίσως και μερικές να έχουν παραδοθεί στις φλόγες- δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Ο οικισμός ευτυχώς εκκενώθηκε έγκαιρα».

Ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ ότι «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις». Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

16:50

ΕΛ.ΑΣ: Διακοπή κυκλοφορίες οχημάτων στη Βάρης - Κορωπίου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία. 

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία: 

   - Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Ποσειδώνος 

   - Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου

   - Στη συμβολή των οδών 'Ανδρου και Ασημάκη Παλαιστού

    -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών 

   -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

   -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

   -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος 

   -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί 

   -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου στο ρεύμα προς την παραλία. 

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

16:42

Μήνυμα από το 112 για πυρκαγιά στη Μαγνησία

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα σε δασική περιοχή πλησίον της Γαβριανής στη Μαγνησία. Εστάλη μήνυμα από το 112 και όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να απομακρυνθούν προς τον Αλμυρό μέσω της Εθνικής Οδού.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 19 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

16:40

Α. Νικολακόπουλος για φωτιά σε Βάρης – Κορωπίου: Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και του 112

 
16:39

Κατεστραμμένα σπίτια στο Κίτσι Κορωπίου

Οι φλόγες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς άγνωστο -προς το παρόν- αριθμό σπιτιών.

 
16:37

«Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες»

«Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες μέχρι και το Σάββατο το πρωί είναι πολύ δύσκολες», δήλωσε στην «Κ» και στην Δήμητρα Τριανταφύλλου ο πυρομετεωρολόγος, συνεργάτης meteo και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θοδωρής Μ. Γιάνναρος.

«Οι άνεμοι αυτή τη στιγμή είναι από 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά και 7 μποφόρ. Οι δε ριπές των ανέμων φτάνουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα. Η πυρκαγιά στο Κορωπί είναι μια δύσκολη πυρκαγιά σε ζώνη μίξης με χαμηλή σχετικά βλάστηση την οποία η πυρκαγιά μπορεί να διατρέχει με μεγάλη ταχύτητα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν αργά το απόγευμα όμως μέχρι και το Σάββατο το πρωί, κάθε δύσκολη πυρομετεωρολογικά μέρα θα "προστίθεται" στην προηγούμενη και οι συνθήκες θα γίνονται πιο δύσκολες».

16:27

Η μάχη με τις φλόγες στο Κορωπί

Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ

16:25

Θεσσαλονίκη: Σε καλύτερη κατάσταση η πυρκαγιά στον Προφήτη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά και με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, η φωτιά στον Προφήτη στη Θεσσαλονίκη, η οποία καίει μια πλαγιά πάνω από την Εγνατία οδό, παρουσιάζει αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερη εικόνα, ενώ δεν απειλεί οικισμούς ή σπίτια.

16:21

Πολλές οι εστίες σε όλη τη χώρα

Επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Κορωπί.

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Πολύ δύσκολη η σημερινή ημέρα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Επικράτειας. Τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Σχεδόν κάθε 10 λεπτά, ξεσπά και μια νέα πυρκαγιά. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο χρόνο. Όμως, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων είναι σε εξέλιξη. Αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ. Γι αυτό εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη 2 μηνύματα για απομάκρυνση από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι. Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους και οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς. Σε εξέλιξη είναι ακόμη μια επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Και σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή της Δάρδιζας. Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση».

16:20

Δήμαρχος Κρωπίας: Οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες

 
16:18

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής για τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου

Η Βασιλική Καβαλάρη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, μεταφέρει τα νεότερα σχετικά με τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου.

 
16:16

Βίντεο και φωτογραφίες από το Κορωπί

16:16

Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής

H Περιφέρια Αττικής συνδράμει την πυροσβεστική με 10 υδροφόρα οχήματα και 3 μηχανήματα έργου στη φωτιά στη Βάρη - Κορωπίου.

16:14

Εναέριες ρίψεις στο Κορωπί

16:11

Κορωπί: Κάτοικοι γεμίζουν από την πισίνα για να σώσουν την περιουσία τους

16:07

Κρανίδι: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ο αέρας είναι εναντίον μας και είναι πολύ ισχυρός και αλλάζει διαρκώς διεύθυνση», δήλωσε στην «Κ» ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Ηλιόκαστρο Ερμιόνης και διένυσε μια πολύ μεγάλη απόσταση φτάνοντας στην παραθαλάσσια περιοχή της Δάρβιζας όπου υπάρχουν σπίτια. Απειλούνται οικίες και ίσως και μερικές να έχουν παραδοθεί στις φλόγες- δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Ο οικισμός ευτυχώς εκκενώθηκε έγκαιρα».

16:04

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο Κορωπί

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες - επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

16:02

Τα μηνύματα από το 112 στο Κορωπί

16:00

Ενημέρωση για τις πρωινές πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο, Νάξο, Κάρυστο 

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί σε Μαρκόπουλο, Νάξο και Κάρυστο, για τις οποίες όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας «καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν εγκαίρως, προτού προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλήσουν ζωές, σπίτια και δάση».

Συγκεκριμένα: 

 • Στο Μαρκόπουλο επιχείρησαν 14 οχήματα, 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες των ΟΤΑ, μια ομάδα ΜΕΤΠΕ, 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 • Στη Μουτσούνα Νάξου επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112. 

• Στην Κάρυστο επιχείρησαν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα ΕΜΟΔΕ και 2 ελικόπτερα, ενώ το έργο τους συνέδραμαν υδροφόρες των ΟΤΑ και η Ελληνική Αστυνομία.

15:59

Μία σύλληψη για την πυρκαγιά στη Νάξο

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στη Νάξο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε ενημέρωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Πάστρας. 

Όπως είπε, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ημεδαπός ως υπαίτιος από αμέλεια της πυρκαγιάς που αντιμετώπισαν το πρωί στη Νάξο και προσέθεσε ότι σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα ο 30χρονος ο οποίος χθες πραγματοποιώντας γεωργικές εργασίες, προκάλεσε φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών «την οποία ευτυχώς αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αφού έδωσαν πολύ σκληρή μάχη με τις φλόγες». 

 

15:56

Κορωπί: Απομάκρυνση μαθητών με ασφάλεια από τρία ιδιωτικά σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων Γείτονας, Καίσαρης και St Lawrence.

15:54

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην περιοχή Προφήτη

Πυρκαγιά μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Προφήτη στη Θεσσαλονίκη - επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

15:53

Κορωπί: Ακόμα και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ η απομάκρυνση κατοίκων

Διαρκείς οι ρίψεις από αέρος προκειμένου να σωθούν οι κατοικίες.

15:52

Δήμαρχος Κρωπίας: Οι φλόγες κοντά σε τουλάχιστον 30 κατοικίες

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, αναφέρει ότι οι φλόγες έχουν μπει μέσα σε σπίτια, ενώ -όπως έγινε γνωστό από άλλη πηγή- καίγεται και μία επιχείρηση με σκάφη.

Ο κ. Κιούσης διευκρίνισε ότι δεν είναι σαφές σε αυτή τη φάση το πόσα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, συμπληρώνοντας ότι τουλάχιστον 30 κατοικίες βρίσκονται σε σημείο κοντινό με την περίμετρο της φωτιάς.

Παράλληλα, «οι άνεμοι δημιουργούν κηλιδώσεις με τις καύτρες να δημιουργούν νέες εστίες».

15:51

Κορωπί: Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση, τόνισε ότι η πυρκαγιά στο Κορωπί «επεκτάθηκε ταχύτατα με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν τα 8 μποφόρ», ενώ συμπλήρωσε ότι πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

15:50

Μεγάλη φωτιά στο Κορωπί - Στα σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λ. Βάρης - Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου.

15:49

Πυρκαγιά στο Κρανίδι – Μήνυμα από το 112

15:48

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη

Στο Κορωπί, στο Κρανίδι και στην περιοχή Προφήτης της Θεσσαλονίκης.

MHT