Υπόθεση Λύτρα: Προθεσμία να απολογηθεί στις 27 Ιουνίου έλαβε η πρώην σύζυγός του

Υπόθεση Λύτρα: Προθεσμία να απολογηθεί στις 27 Ιουνίου έλαβε η πρώην σύζυγός του

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για τις 27 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα προκειμένου να απολογηθεί μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από την εισαγγελία, μεταξύ άλλων, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη ήρθε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η νυν σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σύμφωνα με τη μήνυση που επικαλείται το skai.gr, η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης πήγε στο σπίτι που μένει η κα Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα με την ίδια να ενεργοποιεί το panic button.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αποστέλλει αντίγραφα της δικογραφίας, για το χθεσινοβραδινό περιστατικό, στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να επιληφθεί για ένα εκ των τριών προσώπων που πήγαν χθες στο σπίτι. Επίσης αποστέλλεται αντίγραφο και στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα για ενδοοικογενειακή βία, προκειμένου να αποφανθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της παθούσας ότι έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον ποινικολόγο για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Αν η δικαστική λειτουργός κρίνει ότι πράγματι ο ποινικολόγος δεν τήρησε ούτε την υποχρέωση μετοίκησης ούτε την υποχρέωση της μη προσέγγισης και επαφής με τη σύζυγό του, τότε θα ζητήσει τη σύλληψή του με την έκδοση εντάλματος.

Οι μηνύσεις 

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε το βράδυ της Τρίτης το panic button, ενώ παράλληλα κατέθεσε μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας τον σύζυγό της για παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης και της απαγόρευσης προσέγγισης, αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντός του, για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. 

Η κ. Πολυζωγοπούλου ισχυρίζεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του κατηγορουμένου μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. 

Παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές αρχές ότι ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά

Η παθούσα έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ακόμα ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του και ενός δικηγόρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT