Νοσοκομείο Νίκαιας: Ελλιπής στελέχωση και παλαιότητα εξοπλισμού

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ελλιπής στελέχωση και παλαιότητα εξοπλισμού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες νοσηλείας που εγκυμονούν κινδύνους για ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, λόγω υποστελέχωσης και παλαιότητας εξοπλισμού και υποδομών, περιγράφουν οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, που επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου, της οικείας ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουν τη νέα σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ νοσοκομείου και ιδιωτικής εταιρείας με διαγνωστικά κέντρα για την κάλυψη έως 120 αξονικών τομογραφιών σε κάθε γενική εφημερία ελλείψει επαρκούς στελέχωσης του σχετικού τμήματος του νοσοκομείου και την έναρξη της ανακαίνισης του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου, που αν και αναγκαία, έγινε χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. «Το να δοθούν σε μία παθολογική κλινική 35 κρεβάτια διάσπαρτα σε όλο το νοσοκομείο θέτει υπό αίρεση τη σωστή παρακολούθηση και τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης σε ένα επείγον περιστατικό», σημειώνουν, ενώ για το θέμα των αξονικών αναρωτιούνται «ποιος θα κρίνει ποιος ασθενής χρειάζεται αξονική τομογραφία, αν όχι ο θεράπων ιατρός; Ποιος θα πάρει την ευθύνη να κινδυνεύσει έστω και ένας ασθενής επειδή εξαντλήθηκε το όριο των 120 αξονικών τομογραφιών και δεν πρόλαβε να κάνει; Θα περιμένει ο πολυτραυματίας που θα έρθει π.χ. στις 4 το πρωί να αλλάξει η βάρδια για να κάνει αξονική;».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας, προβλήματα και δυσλειτουργίες προκύπτουν και σε άλλα τμήματα της λειτουργίας του νοσοκομείου, λόγω παλαιότητας μηχανημάτων και έλλειψης προσωπικού. Πριν από λίγο καιρό, ο βιοχημικός αναλυτής του νοσοκομείου είχε χαλάσει εν μέσω γενικής εφημερίας, ενώ στην τελευταία εφημερία του Κρατικού Νίκαιας τα ακτινολογικά μηχανήματα δυσλειτουργούσαν και λίγο έλειψε από το να μην μπορούν να γίνουν ακτινογραφίες. Το παθολογικό ιατρείο στις γενικές εφημερίες μπορεί να καλύπτεται μόνο από έναν τραυματιοφορέα, ενώ υπάρχουν πρωινές βάρδιες, όταν γίνονται οι μεταφορές των νοσηλευόμενων ασθενών για εξετάσεις που σε ολόκληρο όροφο του νοσοκομείου υπάρχει μόλις ένας τραυματιοφορέας.

Με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, τεχνολόγοι κ.ά., να γίνει αίτημα στο ΕΚΑΒ για δραστική μείωση της προσέλευσης με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όσο διαρκεί η ανακαίνιση, να καταργηθεί «το επικίνδυνο όριο στις αξονικές τομογραφίες τις ημέρες των γενικών εφημεριών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT