Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα κατά Αλέξη Κούγια

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα κατά Αλέξη Κούγια

Για τις ομοφοβικές δηλώσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου, σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τις ομοφοβικές δηλώσεις του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Ηδη, ο Ζήσης Κωνσταντίνου όρισε εισηγητή της υπόθεσης και στάλθηκε κλήση στον κ. Κούγια προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και να καταθέσει υπόμνημα. Και άμεσα στη συνέχεια θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει με ανάρτησή του πως οι εισαγγελικές αρχές γνωρίζουν τι οφείλουν να πράξουν μετά τις επίμαχες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη αποστέλλοντας παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο, ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT