Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – Εστάλησαν 11 μηνύματα από το 112

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – Εστάλησαν 11 μηνύματα από το 112

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα εξελίσσεται σήμερα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάνης, τις τελευταίες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ήδη έχουν σταλεί 11 μηνύματα από το 112.

Οι φωτιές σε Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Λιβαδειά και Θήβα είναι δύσκολες και «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα» – κατά περιπτώσεις πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ακόμα και τα 95 χλμ την ώρα καθιστώντας δύσκολη τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή Κορινθίας ελέγχθηκαν. Στο Μαύρο Λιθάρι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι φλόγες έχουν σβήσει.

Αναλυτικά:

Στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λύρκεια της Αργολίδας επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Αργά το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μελίντρα πάνω από το Κρανίδι και καίει χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων από το Ανατολικό Κρανίδι προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

Στα Διβαράτα της Κεφαλονιάς οι φλόγες μαίνονται σε δασική έκταση πάνω στο βουνό – επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Μαίνεται φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας – νωρίτερα εστάλησαν δύο μηνύματα από το  «112» για εκκενώσεις: Από Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και από Ράχη Αχαΐας προς Σκούρα. Στην περιοχή επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιά στην Αρκαδία, όπου και εστάλη μήνυμα από το 112.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα, 18 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Η φωτιά θεωρείται δύσκολη και οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».


Θήβα: Δύο φωτιές σε αγροτικές περιοχές, κοντά σε βιομηχανίες 

Δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο.

Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και στα δύο σημεία ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματά και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Οινόης-Σφίγγας, λόγω πυρκαγιάς κοντά στη γραμμή στην περιοχή της Θήβας.

Η αμαξοστοιχία IC 54 θα παραμείνει προσωρινά στον Σ.Σ. Οινόης και αναμένονται καθυστερήσεις.


Εσβησε η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, μεταξύ Αναβύσσου και Σαρωνίδας, έσβησε.

Στην περιοχή έδωσαν τη μάχη της κατάσβεσης 55 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες καίνε κοντά σε σπίτια, ενώ το «112» ήχησε στην περιοχή, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν προς Γλυφάδα. 

Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος. Συγκεκριμένα, διενεργείται εκτροπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – Εστάλησαν 11 μηνύματα από το 112-1

Οσον αφορά την Αττική, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Κερατέα και στην Κηφισιά, κοντά στο εργοστάσιο που είχε καεί πριν από μερικές μέρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT