Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε δύο χωριά στην Ηλεία – Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε δύο χωριά στην Ηλεία – Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα

Βελτιωμένη η εικόνα σε Αρκαδία και Αργολίδα - Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, παρά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο η μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον κίνδυνο πυρκαγιών να παραμένει υψηλός, παρά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν σκληρή μάχη στην Ηλεία με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο το οποίο, μέχρι αργά το βράδυ, μαινόταν ανεξέλεγκτο.

Η νύχτα στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα βασικά μέτωπα εντοπίζονται πλέον έξω από τους οικισμούς Λάτα και Πρόδρομο.

Χθες Παρασκευή, σημειώθηκε μπαράζ εκκενώσεων, ενώ νεκρός βρέθηκε ένας 55χρονος άνδρας που συμμετείχε στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στην περιοχή Μυρτιά της Ηλείας.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Αρκαδία και Αργολίδα

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας.

Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας είναι οριοθετημένη όπως επίσης και σε Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν αποσταλεί από το 112, 26 μηνύματα συνολικά εκ των οποίων τα 13 απ’ αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Πτώση των μποφόρ, αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Σταδιακή αποκλιμάκωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών προβλέπεται από σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου και τις επόμενες μέρες, αλλά θα παραμείνουν οι επικίνδυνες συνθήκες –με μικρότερη ωστόσο ένταση– σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Λακωνία, Αργολίδα και Χίο, σε περιοχές κρίσιμες και με συχνή εμφάνιση πυρκαγιών. Αυτή είναι η εκτίμηση της ομάδας Flame του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε δύο χωριά στην Ηλεία – Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα-1

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει.

«Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT