Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε δύο οικισμούς

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε δύο οικισμούς

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Χθες Παρασκευή, σημειώθηκε μπαράζ εκκενώσεων, ενώ νεκρός βρέθηκε ένας 55χρονος άνδρας που συμμετείχε στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στην περιοχή Μυρτιά.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Αρκαδία και Αργολίδα

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας.

Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας είναι οριοθετημένη όπως επίσης και σε Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου.

Πτώση των μποφόρ, αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Σταδιακή αποκλιμάκωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών προβλέπεται από σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου και τις επόμενες μέρες, αλλά θα παραμείνουν οι επικίνδυνες συνθήκες –με μικρότερη ωστόσο ένταση– σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Λακωνία, Αργολίδα και Χίο, σε περιοχές κρίσιμες και με συχνή εμφάνιση πυρκαγιών. Αυτή είναι η εκτίμηση της ομάδας Flame του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε δύο χωριά στην Ηλεία – Οι περιοχές «υψηλού κινδύνου» για σήμερα-1

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει.

«Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT