Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Στην περιοχή έδωσαν μάχη ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 120 πυροσβέστες, 38 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 μ.μ στην περιοχή Ανω Δασκαλειό στην Κερατέα, σε αγροτοδασική έκταση με διάσπαρτες οικείες.

Στην περιοχή έδωσαν μάχη ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 120 πυροσβέστες, 38 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. 

Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής-1
Φωτ. ΕΡΤ

Το χρονικό της φωτιάς

Λίγο πριν τις 11μ.μ. εστάλη μήνυμα από το σύστημα 112 στους κατοίκους του Ανω Δασκαλειού να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Λίγο αργότερα, τους ζητήθηκε να εκκενώσουν την περιοχή προς Κερατέα. 

Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής-2

Λόγω της πυρκαγιάς, αποφασίστηκε η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου και της επαρχιακής οδού Κερατέας – Αναβύσσου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ. 

Μιλώντας νωρίτερα στην «Κ», ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε πως τα σπίτια του Ανω Δασκαλειού εκκενώθηκαν εγκαίρως, με λεωφορεία του δήμου να μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλή περιοχή

 

«Προλάβαμε και τα εκκενώσαμε, η φωτιά «έγλειψε» τα πρώτα σπίτια», χωρίς να τα καταστρέψει, δήλωσε ο κ. Δ. Λουκάς, προσθέτοντας πως μηχανήματα του δήμου επιχειρούν να ανοίξουν αντιπυρική ζώνη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Ο ίδιος είχε προβλέψει πως χάρη στις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τις ενέργειες του δήμου, η φωτιά θα περιοριστεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT