Φωτιά στην Υδρα: Την Τετάρτη απολογούνται οι 13 συλληφθέντες

Φωτιά στην Υδρα: Την Τετάρτη απολογούνται οι 13 συλληφθέντες

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δασικής έκτασης με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκαν στους 13 ημεδαπούς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δασικής έκτασης με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος της θαλαμηγού, από την οποία φέρεται εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Υδρα, το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος «Περσεφόνη» κατέπλευσε το Σάββατο στις 16:35 στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις των 13 ημεδαπών.

Κατά το φερόμενο συμβάν με τα πυροτεχνήματα την Παρασκευή, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστούσε απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9 του 2024. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Προθεσμία για την Τετάρτη στους συλληφθέντες

Τα 13 άτομα που οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια Πειραιά, είναι το πλήρωμα της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που είχε νοικιαστεί από τουρίστες και τώρα έχει κατασχεθεί. Οι 13 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι 17 επιβαίνοντες της θαλαμηγού έφυγαν για το Καζακστάν από το οποίο και κατάγονται αφού πρώτα έδωσαν καταθέσεις για το περιστατικό. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος είναι ναυλωμένο από πακιστανική εταιρεία.

Τι δείχνουν οι έρευνες Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Υδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, το κουτί με τις ναυτικές φωτοβολίδες που πρέπει να έχει κάθε τέτοιο σκάφος είναι άθικτο.

Ερευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού δείχνουν ότι οι δράστες φαίνεται να αγόρασαν περισσότερα τέτοια φωτιστικά σήματα κινδύνου, καθώς αρκετά ήταν εκείνα που βρέθηκαν άθικτα μέσα στη θαλαμηγό.

Επιπλέον, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποναύαρχος εν αποστρατεία και πραγματογνώμονας Ν. Σπανός, στον κόλπο που βρισκόταν το συγκεκριμένο σκάφος – δεδομένου ότι την Παρασκευή είχε μελτέμια και ισχυρούς ανέμους – μπορεί το φωτιστικό πάρα πολύ εύκολα να προσεγγίσει τη στεριά όπου βρίσκονται οι πευκοβελόνες, επομένως συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες το ενδεχόμενο δόλου.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT