ΕΛ.ΑΣ. για την πυρκαγιά στην Υδρα: Η Αστυνομία δεν αναμείχθηκε προανακριτικά στην υπόθεση

ΕΛ.ΑΣ. για την πυρκαγιά στην Υδρα: Η Αστυνομία δεν αναμείχθηκε προανακριτικά στην υπόθεση

«Ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

Υπενθυμίζεται πως για την πρόσφατη πυρκαγιά φέρεται να ευθύνονται Καζακστανοί ολιγάρχες, οι οποίοι επέβαιναν στη θαλαμηγό, ελλιμενισμένη στον όρμο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, μετά από χρήση βεγγαλικών.

Δεν συνελήφθησαν ούτε εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Μετά τον κατάπλου του υπερπολυτελούς γιοτ στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ στην έρευνα για το συμβάν είχαν εμπλακεί Πυροσβεστική και Λιμενικό, τους επετράπη να αποχωρήσουν. Μετέβησαν στο αεροδρόμιο, απ’ όπου αποχώρησαν από τη χώρα. Αντ’ αυτών οι Αρχές συνέλαβαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, 13 Ελληνες που αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αύριο απολογούνται στον ανακριτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT