Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας – Μηνύματα από το 112

Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας – Μηνύματα από το 112

Η φωτιά στον Πλατανίτη είναι πολύ δυνατή, ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στον Πλατανίτη της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία

Ηδη έχουν σταλεί, μέσω του 112, δυο μηνύματα σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στην περιοχή Ανω Πλατανίτης να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο και σε όσους είναι στις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα να κινηθούν προς Αντίρριο.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

«Η φωτιά είναι πολύ δυνατή και τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης επιχειρούν από κάθε πλευρά του πύρινου μετώπου στον Πλατανίτη, προκειμένου να το περιορίσουν», ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, προσθέτοντας ότι «οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι «εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω κοινότητες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να επέμβουν σωτήρια, ώστε να μην καούν σπίτια». Ομως, όπως σημείωσε, «καταγράφονται ζημιές σε γεωργικές και δασικές εκτάσεις».

Φωτιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας

Φωτιά σε δασική έκταση στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. 

Συγκεκριμένα, από εδάφους επιχειρούν 43 πυροσβέστες, 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων. Από αέρος στην κατάσβεση συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά φέρεται να βρίσκεται κοντά σε οικισμό, ενώ λίγο νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα του 112 αναφέροντας τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ακτή Βολέρι, οικισμός Ζέφυρος, απομακρυνθείτε προς Νέα Αρτάκη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT