Handelsblatt: Eλληνες ενάντια στον υπερτουρισμό

Handelsblatt: Eλληνες ενάντια στον υπερτουρισμό

Ενώ «ο τουρισμός έδωσε ώθηση στην Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση», όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «πολλοί ντόπιοι είναι πλέον ενοχλημένοι από τους επισκέπτες και ανησυχούν»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ «ο τουρισμός έδωσε ώθηση στην Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση», όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «πολλοί ντόπιοι είναι πλέον ενοχλημένοι από τους επισκέπτες και ανησυχούν».

«Φοβούνται ότι η φύση της πατρίδας τους θα καταστραφεί. Hotspots όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος είναι απελπιστικά υπερπλήρη και ο υπερτουρισμός γίνεται βάρος για τους Ελληνες. Και φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών», αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει πλέον να παρέμβει με ρυθμιστικό τρόπο και σχεδιάζει αυστηρά μέτρα κατά του μαζικού τουρισμού.

«Περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια σε ιδιαίτερα πολυσύχναστους νησιωτικούς προορισμούς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης «να περιορίσει τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες, με στόχο να κάνει τη στέγαση και πάλι οικονομικά προσιτή για τους ντόπιους».

Οπως αναφέρει η HB οι αποφάσεις στηρίζονται σε μελέτη του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία καταλήγει πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαντλήσει και να σπαταλήσει το τουριστικό της δυναμικό, διαφορετικά οι προορισμοί της θα γίνουν λιγότερο ελκυστικοί με τον καιρό».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο «να περιορίσει τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων και των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων στις πόλεις σε 90 διανυκτερεύσεις τον χρόνο, και «σε τουριστικά νησιά με λιγότερους από 10.000 κατοίκους σε 60 διανυκτερεύσεις τον χρόνο». 

Πηγή Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT