Folli Follie: Ενοχος για τέσσερις κατηγορίες ο Δ. Κουτσολιούτσος – Αθώοι όλοι για εγκληματική οργάνωση

Folli Follie: Ενοχος για τέσσερις κατηγορίες ο Δ. Κουτσολιούτσος – Αθώοι όλοι για εγκληματική οργάνωση

O Δημήτρης Κουτσολιούτσος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα αθώοι για τη βαριά κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν από το δικαστήριο και οι έντεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Folli Follie, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μέλη της οικογένειάς του αλλά και στενοί του συνεργάτες καταδικάστηκαν για άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορίες βαριές που επισύρουν ποινές πολυετούς καθείρξεως.

Για τη σύζυγό του Αικατερίνη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος, όπως όλοι, για τη συγκρότηση και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επίσης αθώος και για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Συνεργάτις της οικογένειας Κουτσολιούτσου επίσης κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε πλαστογραφία, σε απάτη από κοινού, σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. 

Αναγνώριση ελαφρυντικών

Το Εφετείο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli-Follie, δηλαδή στους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, που κρίθηκαν ένοχοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικό στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, σχετικά με την άρση των συνεπειών των πράξεων του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT