Φωτιές σε Ασπρόπυργο και Λακωνία – Ξέσπασε δεύτερο μέτωπο στο Ρέθυμο

Φωτιές σε Ασπρόπυργο και Λακωνία – Ξέσπασε δεύτερο μέτωπο στο Ρέθυμο

Εκτός από τη φωτιά που ξέσπασε στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, αναζωπυρώθηκε εστία της πυρκαγιάς που καίει από χθες το βράδυ στα νότια του νησιού.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τρία μέτωπα φωτιάς στη χώρα, εν μέσω ισχυρών ανέμων και υψηλής επικινδυνότητας. 

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 10.30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες.

Παράλληλα, νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στο Ρέθυμνο, στην περιοχή Τρία Μοναστήρια, που βρίσκεται βορειότερα από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπου έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Ακούμια και με ταχύτητα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή μέχρι Τριόπετρα και Αγιο Παύλο, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. 

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη προ ολίγου στους κατοίκους των Τριών Μοναστηριών να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Αναζωπύρωση στα Ακούμια

Αναζωπυρώθηκε τμήμα της φωτιάς στην περιοχή των Ακουμιών στο Ρέθυμνο, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν άμεσα για την κατάσβεσή της, την ίδια ώρα που εκδηλώθηκε φωτιά στα Πευκάκια και συγκεκριμένα εντός του φαραγγιού στον Ευλιγιά.

Για την αναζωπύρωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου πραγματοποιούν ρίψεις τα ελικόπτερα, τα οποία συνδράμουν και για τη φωτιά στο φαράγγι, με τις επίγειες δυνάμεις της Π.Υ. να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 13 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT