Reuters: Αξιωματικοί του Λιμενικού καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για το ναυάγιο της Πύλου

Reuters: Αξιωματικοί του Λιμενικού καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για το ναυάγιο της Πύλου

Σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, δέκα περίπου στελέχη του Λιμενικού έχουν κληθεί να καταθέσουν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος θα καταθέσουν ως ύποπτοι, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας, αναφορικά με τον ρόλο τους στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δέκα περίπου στελέχη του Λιμενικού, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους που παρακολουθούσε το αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, έχουν κληθεί να καταθέσουν.

«Περίπου 104 επιζώντες διασώθηκαν, όμως μόνο 82 σοροί ανασύρθηκαν. Εναν χρόνο μετά, κανένας δεν έχει λογοδοτήσει και οι συγγενείς περιμένουν ακόμα νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα», αναφέρεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματικοί θα εξεταστούν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε ο Σηνήγορος του Πολίτη. Μία από τις πηγές έκανε λόγο για «επαρκείς ενδείξεις» παραβάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί θα κληθούν να καταθέσουν για κενά στο ημερολόγιο επικοινωνίας και για το κατά πόσο η επιχείρηση διάσωσης σχεδιάστηκε σωστά, σημειώνεται στο δημοσίευμα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT