Πανεπιστημιακοί φυσικοί: Τα θέματα των Πανελλαδικών δίνουν λανθασμένο μήνυμα

Πανεπιστημιακοί φυσικοί: Τα θέματα των Πανελλαδικών δίνουν λανθασμένο μήνυμα

Για «λανθασμένο μήνυμα» το οποίο «αποτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν τα Τμήματα Φυσικής για τις σπουδές τους», κάνουν λόγο οι πρόεδροι των Τμημάτων Φυσικής επτά ελληνικών ΑΕΙ, σχολιάζοντας τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «λανθασμένο μήνυμα» το οποίο «αποτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν τα Τμήματα Φυσικής για τις σπουδές τους», κάνουν λόγο οι πρόεδροι των Τμημάτων Φυσικής επτά ελληνικών ΑΕΙ, σχολιάζοντας τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν πως «η επιλογή των θεμάτων δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα αξιοπιστίας των Πανελλαδικών, δίνει όμως λανθασμένο μήνυμα για την Επιστήμη της Φυσικής».

«Η Επιστήμη της Φυσικής αναζητά και δίνει επιστημονικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Προσφέρει συνεχώς νέα γνώση και λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα, δημιουργώντας νέες ιδέες και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην επιστήμη. Συνεπώς, δεν πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για ταχύτατη επίλυση εξεζητημένων ασκήσεων», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των τμημάτων Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Νικόλαος Βόρδος, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκτορας Νισταζάκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεόδωρος Καρακασίδης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σαμουήλ Κοέν, του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανδρέας Ζέζας και του Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Καζαντζίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η επιλογή των θεμάτων δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα αξιοπιστίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δίνει όμως λανθασμένο μήνυμα για την Επιστήμη της Φυσικής και αποτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν τα Τμήματα Φυσικής για τις σπουδές τους. Η Επιστήμη της Φυσικής αναζητά και δίνει επιστημονικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Προσφέρει συνεχώς νέα γνώση και λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα, δημιουργώντας νέες ιδέες και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην επιστήμη. Συνεπώς, δεν πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για ταχύτατη επίλυση εξεζητημένων ασκήσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT