Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση στη θετικότητα – 18 θάνατοι και 487 εισαγωγές

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση στη θετικότητα – 18 θάνατοι και 487 εισαγωγές

Αύξηση κυκλοφορίας του ιού καταγράφηκε στις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν, με την υψηλότερη να εντοπίζεται στα Χανιά (204%), ακολουθούμενη από τα Ιωάννινα (154%)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στη θετικότητα του SARS-CoV2 στην κοινότητα, καθώς και στις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 17-23 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νέων εισαγωγών ανήλθε σε 487. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 218 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 211.

Παράλληλα, σε τέσσερις ανήλθαν οι νέες διασωληνώσεις ασθενών. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τρεις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν έξι. Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι επτά.

Το ίδιο διάστημα (17-23 Ιουνίου) καταγράφηκαν επίσης 18 θάνατοι ασθενών. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν έξι και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 20.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ στελέχη της BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) εντοπίστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού και στις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν, με την υψηλότερη να καταγράφεται στα Χανιά (204%), ενώ ακολουθούν τα Ιωάννινα (154%).

Τέλος, σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις, καθώς και ο αριθμός κρουσμάτων SARI (Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού) ανά 1.000 επισκέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT