Φωτιά στην Υδρα: Ποινική δίωξη στους αλλοδαπούς επιβάτες της θαλαμηγού

Φωτιά στην Υδρα: Ποινική δίωξη στους αλλοδαπούς επιβάτες της θαλαμηγού

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των ενήλικων επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» άσκησαν οι εισαγγελικές Αρχές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των ενήλικων αλλοδαπών επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1», για τη φωτιά που προκλήθηκε στην Υδρα την περασμένη εβδομάδα, άσκησαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Η δίωξη αφορά τους οκτώ ενήλικους επιβάτες, καθώς οι υπόλοιποι δύο είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών του Καζακστάν.

Σημειώνεται πως στους μισθωτές του σκάφους επετράπη να φύγουν από την Ελλάδα, χωρίς να εξεταστούν από τις Αρχές.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν εντολής του ανακριτή, στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Ειδικότερα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, μετέβησαν στον όρμο όπου ξέσπασε η φωτιά και φέρεται να εντόπισαν υπολείμματα από κροτίδες.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους. 

Την ίδια στιγμή, προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς στην Υδρα διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά. Στο επίκεντρο βρίσκεται η διερεύνηση τυχόν παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπεί στους μισθωτές του σκάφους να φύγουν από τη χώρα, παρά τις ισχυρές υπόνοιες ότι είχαν ενεργό ρόλο στην πρόκληση της πυρκαγιάς.

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1», ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του Π.Σ. ως προς τις ενέργειές τους, δίνοντας μάλιστα προθεσμία 24 ωρών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος πριν από την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (Π.Σ. και Λιμενικού) από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν, ο αρχηγός του Π.Σ. διαβίβασε το έγγραφο με τις απαντήσεις προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT