Νέο μάθημα οικονομίας στην Α΄ Λυκείου από το 2025

Νέο μάθημα οικονομίας στην Α΄ Λυκείου από το 2025

«Mε ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για τις μελλοντικές προκλήσεις», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εισαγάγει στην Α’ Λυκείου ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του οικονομικού αναλφαβητισμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας από το 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για διαπιστωμένη ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι μια σαφή και ισχυρή σχέση με τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τα οικονομικά εργαλεία.

Πρόσθεσε δε πως με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίνεται στις διαρκείς επισημάνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξαρχής και με συστηματικό τρόπο εκπαίδευση των νέων στις οικονομικές γνώσεις.

Νέο μάθημα οικονομίας στην Α΄ Λυκείου από το 2025-1
Φωτ.: Kyriakos Pierrakakis (Facebook)

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό», αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α΄ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT