Μακρινίτσα: Ενοχος όπως και πρωτόδικα ο 36χρονος για το διπλό φονικό

Μακρινίτσα: Ενοχος όπως και πρωτόδικα ο 36χρονος για το διπλό φονικό

Τι υποστήριξε στην απολογία του - Τι πρότεινε η εισαγγελέας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας ο 36χρονος σήμερα κατηγορούμενος για το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα, τον Απρίλιο του 2021

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως και πρωτόδικα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή δις ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία τής εν διαστάσει συζύγου του και του αδελφού της και τον τραυματισμό της πρώην πεθεράς του.

Κατά την απολογία του επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό, ισχυριζόμενος πως δεν θυμάται τι συνέβη τη μοιραία μέρα, 5 Απριλίου του 2021. 

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.

Υπενθυμίζεται πως ο (τότε) 32χρονος εισέβαλε στο πατρικό σπίτι τής εν διαστάσει συζύγου του και τη σκότωσε με μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα και τον αδελφό της, όταν αυτός ειδοποιήθηκε και έτρεξε στο σπίτι να βοηθήσει.

Εν συνεχεία, κι αφού τραυμάτισε την πρώην πεθερά του, διέφυγε με το αυτοκίνητό του και συνελήφθη από την Αστυνομία, στη διαδρομή μεταξύ Ανω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου, 2,5 ώρες μετά τη διπλή ανθρωποκτονία.

Την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού του θύματος ανέλαβαν, με δικαστική απόφαση, οι γονείς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT