Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη 64χρονος αλλοδαπός με πλαστά έγγραφα

Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη 64χρονος αλλοδαπός με πλαστά έγγραφα

Κατασχέθηκαν 29.165 ευρώ και όλα τα έγγραφα, ενώ ο συλληφθείς, για τον οποίο προέκυψε ότι καταζητείται με σκοπό την έκδοσή του στο εξωτερικό, πρόκειται να προσαχθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 64χρονου αλλοδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας και το ποσό των 19.485 ευρώ, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ο άνδρας εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης να επιβαίνει σε όχημα στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, όπου και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο, ο άνδρας «επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα Βελγίου αμφιβόλου γνησιότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού. Κατά την έρευνα στο όχημα, βρέθηκαν επίσης ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης Ρουμανίας με φωτογραφία του ίδιου αλλά με στοιχεία διαφορετικού κατόχου, τα οποία επίσης κρίθηκαν αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε τσαντάκι χειρός βρέθηκε το ποσό των 19.485 ευρώ.

Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του στο Πόρτο Ράφτη, με τη συνδρομή σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν μία ελληνική ταυτότητα, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως μη ενεργή και είχε ανακληθεί, και ένα ελληνικό διαβατήριο για το οποίο η εκδούσα αρχή είχε προβεί σε ακύρωσή του.

Επιπροσθέτως, εντοπίστηκαν το χρηματικό ποσό των 9.680 ευρώ, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και δύο φορητοί υπολογιστές καθώς επίσης μία ταυτότητα και μία άδεια οδήγησης Βελγίου, από τον έλεγχο των οποίων προέκυψε ότι ο συλληφθείς καταζητείται με σκοπό την έκδοσή του στο εξωτερικό.

Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη 64χρονος αλλοδαπός με πλαστά έγγραφα-1
Φωτ. Λιμενικό Σώμα

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε συνολικά το ποσό των 29.165 ευρώ και όλα τα αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα, ενώ ο συλληφθείς πρόκειται να προσαχθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT