Ενοχή για βιασμό ανηλίκου ζητά ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

Ενοχή για βιασμό ανηλίκου ζητά ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

Να κηρυχθεί ένοχος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια ζήτησε ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον προπονητή ιστιοπλοΐας που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία αθλήτριας για περίοδο που ήταν ανήλικη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κηρυχθεί ένοχος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον προπονητή ιστιοπλοΐας που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία αθλήτριας για περίοδο που ήταν ανήλικη.

Σε πρώτο βαθμό, ο 40χρονος, σήμερα, προπονητής έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια, ενώ είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία για βιασμό. Ωστόσο, στο Εφετείο δικάζεται και για τον βιασμό, έπειτα από έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία.

Την καταγγελία σε βάρος του είχε κάνει 23χρονη, σήμερα, αθλήτρια ιστιοπλοΐας –έπειτα από προτροπή της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου– η οποία σε ηλικία 12 -13 ετών είχε προπονητή τον κατηγορούμενο σε επαρχιακή πόλη.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η ανήλικη αθλήτρια είχε υποκύψει σε απειλές του προπονητή για τη φήμη της οικογένειάς της, και εξαιτίας αυτών πιέστηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις. Ο εισαγγελέας σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος με την ομολογία του «διευκόλυνε» τη διαδικασία.

«Μέσα στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε πως ό,τι και να γίνει, θα “καλυφθεί” με τον γάμο. Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές».

Νωρίτερα, στην απολογία του ο προπονητής παρουσιάστηκε αμετακίνητος από τη ρητορική του, υποστηρίζοντας πως η μητέρα του θύματος «έπεισε την ανήλικη να καταγγείλει ότι βιάστηκε».

Ενδεικτική είναι η στιχομυθία εισαγγελέα – προπονητή:

Εισαγγελέας: Ησασταν 29 ετών, μια αναστολή δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Αν την είχα δεν θα ήμουν εδώ. Με ρούφηξε αυτό. Δεν με ένοιαζε ότι ήμουν προπονητής. Είχα σκοπό τον γάμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT