ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα

ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από κάμερες με σκοπό τον έλεγχο της εισόδου και των κινήσεων των πελατών, καθώς και την αποφυγή αιφνιδιαστικών ελέγχων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη 27 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή της Αθήνας, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το κατάστημα εντοπίστηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αυτό διενεργούνταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, όπως «ρουλέτα» και «φρουτάκια».

ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από κάμερες χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, με σκοπό τον έλεγχο της εισόδου και των κινήσεων των πελατών, καθώς και την αποφυγή αιφνιδιαστικών αστυνομικών ελέγχων.

ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα-2
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα» με υποδοχέα κερμάτων χαρτονομισμάτων, ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με οθόνες, συνδεδεμένες με κεντρικές μονάδες και ποντίκια, 6 επιτραπέζιες ρουλέτες, 25 πλήρεις υπολογιστές για «φρουτάκια», 3 επιτοίχιες οθόνες, 8 server, 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας, ασύρματο τηλεχειριστήριο και 15 κάμερες, πλήθος μαρκών και τραπουλόχαρτων, ιδιόχειρες σημειώσεις και το ποσό των 4.465 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε κατάστημα-3
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού για φύλαξη, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ολοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT