Πατήσια: Συνελήφθη 53χρονος για πλαστογραφία εγγράφων σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Πατήσια: Συνελήφθη 53χρονος για πλαστογραφία εγγράφων σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Κατά την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 290 δελτία ταυτότητας. Εκτιμάται πως αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως και 800 ευρώ ανά έγγραφο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 53χρονου που κατηγορείται για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στα Πατήσια.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 53χρονος, τουλάχιστον από το 2020, δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση και εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που προορίζονταν για την παράνομη διακίνηση μεταναστών ή την παράνομη νομιμοποίησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για τον σκοπό αυτό λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, ενώ είχε αναπτύξει «ειδίκευση» σε έντυπα χορήγησης αιτούντος πολιτικού ασύλου Ελλάδας και δελτία ταυτότητας των ιταλικών Αρχών.

Από την εμπορία των εγγράφων εκτιμάται πως αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως και 800 ευρώ ανά έγγραφο, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου.

Πατήσια: Συνελήφθη 53χρονος για πλαστογραφία εγγράφων σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 53χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή των Πατησίων και κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 290 δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων τα 286 των ιταλικών Αρχών.

Εντοπίστηκε επίσης πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων (ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 πλαστικοποιητές, 2 εκτυπωτές, μεταλλική μήτρα με ανάγλυφο εντύπωμα ιταλικών Αρχών και πλήθος γραφικής ύλης).

Κατασχέθηκαν ακόμη μία ιταλική άδεια οδήγησης, 2 δελτία αιτούντος πολιτικού ασύλου των ελληνικών Αρχών και 2 κινητά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ) και της Επιχειρησιακής Δράσης EAST MED 2.2 του κύκλου πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ηγείται η χώρα μας.

Κατά την ημέρα δράσης (Action Day), η Διεύθυνση Αλλοδαπών ενισχύθηκε και με ειδικό εμπειρογνώμονα της EUROPOL προκειμένου να συνδράμει στην ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των πληροφορικών στοιχείων με τη χρήση της κινητής μονάδας ανάλυσης δεδομένων της EUROPOL (MOBILE OFFICE)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT