Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα λόγω ισχυρών ανέμων – Κλειστός ο Εθνικός Κήπος

Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα λόγω ισχυρών ανέμων – Κλειστός ο Εθνικός Κήπος

«Ο Εθνικός κήπος, για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα είναι κλειστός για το κοινό και θα παραμείνει κλειστός έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Αθηναίων, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική, με ριπές οι οποίες ξεπερνούν τα 7 μποφόρ και αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων σημειώνει πως τίθενται σε εφαρμογή «μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις “πορτοκαλί” συναγερμού», μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εισόδου στον Εθνικό Κήπο.

«Ο Εθνικός κήπος, για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα είναι κλειστός για το κοινό και θα παραμείνει κλειστός έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του», τονίζεται.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων έχει αναπτύξει περιπολίες σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ). Επίσης, υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ drones ελέγχουν μεγάλους χώρους, όπως τον Λυκαβηττό. «Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800,τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT